食べる講義 – 食と文化と未来 / A Lecture on Eating – Food, Culture and the Future

2016年2月18日に、北海道大学国際連携研究教育局・農学研究院協働による、「食べる講義 – 食と文化と未来」が開催されます。プログラムについては、チラシでご確認頂けます。

このイベントはGI-CoRE食水土資源グローバルステーション(GSF)の特任教授であり、北海道大学ディスティングイッシュト・プロフェッサーである、パリ第4大学ソルボンヌ前学長ジャン・ロベール・ピット氏を講師に迎えて開催するものです。

食を通じてこれからの北海道、日本、世界の未来を考える一日に興味がある方のご来場をお待ちしております。

食べる講義 – 食と文化と未来
日時:2016年2月18日(木) 10.30-18.00
*集中講義 10.30-16.00 / チーズとワインのワークショップ 16.30-18.00
場所:札幌市北区北13条西8丁目北海道大学農学部食資源研究棟セミナー室
使用言語:英語
参加費:3,000円(ワークショップの賞味)
事前申込及びお問い合わせ:011.706.2462 (fax) /kobakuni@cen.agr.hokudai.ac.jp

On 18 February 2016, a Lecture on Eating – Food, Culture and the Future will be held by co-organisation with Research Faculty of Agriculture, Hokkaido University. The programme can be referred to on the flier.

This lecture and workshop will be conducted by Dr Jean-Robert Pitte, Specially-Appointed Prof and Hokkaido University Distinguished Prof at Global Station for Food, Land and Water Resources (GSF), GI-CoRE, and ex-president of Université Paris-Sorbonne, Paris IV.

It welcomes many audiences who are interested in a day to consider the future of Hokkaido, Japan and the world through food culture.

A Lecture on Eating – Food, Culture and the Future
Date and Time: Thursday 18 February 2016, 10.30-18.00
*Intensive Lecture 10.30-16.00 / Workshop on Cheese and Wine 16.30-18.00
Venue: Seminar Rm. of Food Resources and Research Bldg., School of Agriculture,
Hokkaido University, N13 W8, Kita-ku, Sapporo
Language: English
Fee: 3,000 JPY (for tasting session of the workshop)
For Booking and Enquiries: 011.706.2462 (fax) /kobakuni@cen.agr.hokudai.ac.jp